DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

Všem našim kamarádům, známým i neznámým přejeme krásné svátky plné pohody a příjemně strávených chvilek se svými psími i nepsími miláčky !

V roce 2009 přejeme pejskům hlavně zdraví, spoustu překonaných překážek v tom správném pořadí, mnoho zakousnutých figurantů, hodně přihnaných a nezakousnutých oveček, vyhledaných ztracených osob, co nejvíc pochytaných talířů a věřím že i hodně prospaných hodin v páníčkových postelích. Dvounožcům přejeme taktéž zdraví, štěstí a úspěchy nejen v kynologii !

                         

25.12.2008 - rekapitulace roku 2008 

Rok 2008 máme téměř za sebou a jelikož nemáme v prosinci žádné závody, tak jsem se rozhodla udělat malou rekapitulaci. Obě psí holky nám dělaly celý rok velikou radost. Joyka měla naplánováno několik zkoušek, které až na FPr 2 splnila. V agility je čím dál rychlejší / a šílenější../ a věřím, že v budoucnu se bude zlepšovat v technice. Rozárka přestože neměla naplánováno moc zkoušek rozhodně nelenila - v roce 2008 jsme se věnovali více poslušnosti a motivaci a dle mého se i díky tomu malinko zlepšila v agility. Rozárka se určitě zlepšila i ohledně střelby a různých ran - i když reakci má pořád, tak určité zlepšení tam vidět je a já i z toho mála mám obrovskou radost. Je to běh na dlouhou trať, ale věřím, že trpělivost se nám vyplatí a jistě dosáhneme i dalšího zlepšení - Rozárka nám za to stojí !

Joy:

- složila zkoušku LA 1, ZOP, ZVV1, ZPU 1 a FPr 1

- zůčastnila se dvou mezinárodních výstav, kde v pracovní třídě byla 2x výborná 1 a 1x získala titul CAC

- byla klinicky vyšetřena na PRA/CEA s výsledkem "negativní"

- byla geneticky vyšetřena na DNA CEA s výsledkem normal

- absolvovala bonitaci a byla úspěšně uchovněna

- v agility se umístil 3x na 1.místě, 1x na 2.místě a 1x na 3.místě

 

Rozárka:

- složila zkoušku  FPr 1 a ZPU 1

- v agility se umístila 2x na 1.místě a 2x na 3. místě


16.12.2008 - PF 2009

Všem moc děkujeme za PF ze kterých máme velikou radost - podívat se na ně můžete zde. Vaše PF budeme na našich stránkách průběžně doplňovat.                         

 


 

 9.12. - návštěva u Moniky v Babiné

V sobotu 6.12. jsme se vydaly s Rozárkou a Joy na návštěvu k Monice do Babiné. Vyrazily jsme na úžasnou procházku, pak holky popásly  ovečky a my si pak daly s Monikou daly úžasný čajík. Za fotky moc děkuji Monice - jsou hlavně z procházky, jelikož při pasení už nebylo moc světlo a foťák při té rychlosti a dálce moc nestíhal.

 


 

9.12.2008 - Rebeka

Jelikož jsem moc nestíhala upravovat podstránku naší Rebeky, tak jsem se rozhodla tento odkaz úplně odstranit. Kdo má ovšem zájem se na naší dvounohou teroristku přesto občas podívat, tak její fotky jsou pravidelně aktualizovány na stránkách u Honzy. 


 29.11.2008 - závody agility Třebíč

Závody v Třebíči jsem plánované neměla - vstávání před 5 ráno a představa neupravených silnic na Vysočině mě vždycky trochu odrazovala. Nicméně představa, že celý prosinec a možná i leden na žádné závody agility nepojedu mě donutili abych ještě jednou projela kalendář agility. Když jsem zjistila, že v Třebíči mají ještě pár volných míst a ještě tam píská moje nejoblíbenější rozhodčí S.Podmolová, tak bylo téměř rozhodnuto. Ještě se zeptat kamarádky Jany, jestli by jely s Charlie taky.. . Co se týče závodů agility, tak je Jana ochotná vyrazit kdykoli a kamkoli a ještě cestu odřídit zacož jí moc děkuji. Cesta proběhla v pohodě až na posledních 30 km kde se cesta zhoršila, ale nic tragického. Hala kde se závody konaly byla vytápěná, čistá a v bufetu měli výborné občerstvení. V sobotu se běhaly dvoje zkoušky a jeden jumping. Velkou radost mi udělal první běh s Rozárkou - zkoušku zaběhla moc hezky až na zonu na áčku kterou jsem si neohlídala. Joyka se při zkoušce bohužel diskla na 6 překážce - letěla dopředu jak uragán a bohužel si vybrala nesprávnou překážku. Bohužel mě to vždycky rozhodí, že už se nemůžu na zbytek běhu soustředit, ale Joyka běžela samozřejmě dál v plném nasazení.Při druhých zkouškách se diskla hned na začátku mojí vinou - špatně jsem jí nasměrovala při odložení a tak se po první překážce vydala jiným směrem. Při jumpingu se Joyka polepšila a až na jednu schozenou tyčku proběhla parkur hezky a rychle. Z Rozárčiných běhů jsem měla celkově velikou radost - i když při druhé zkoušce a jumpingu bylo odmítnutí, tak jsem z běhů měla dobrý pocit. Všechny běhy jsme si s holkama užily - paní rozhodčí Podmolová staví prostě úžasné běhavé parkury. Psí holky se pořádně proběhly a moje plíce dostaly pořádně zabrat. Do Třebíče se určitě ještě vypravíme...

Výsledky:

Rozárka:

LA 2 - 4.místo, jumping -15.místo, LA 2 - 8.místo

Joy:

LA 1 - disk, jumping - 7.místo, LA 1 - disk

 


 

25.11.2008 - aktualizace fotogalerií

Po dlouhé době volný víkend - žádné závody, zkoušky ani výstava. Jsem ráda, že zbyla chvilka a já konečně můžu přidat fotky z říjnového pasení a následné procházky - nejsou zdaleka všechny a jistě ještě nějaké časem dodám. Kdo máte chuť, tak můžete kouknout k Rozárce do fotogalerie na čtyři nové fotky z pasení a do fotogalerie jihočeské borderky na fotky z procházky.

 


 

15.11.2008 - mezinárodní výstava psů Praha-Letňany

Joy:

třída pracovní - výborná 1, CAC

Z výsledku máme dvojnásobnou radost, jelikož Joyka nemá skoro žádné chlupy - je zrovna po línání. Moc děkuji Klárce Fenclové za super předvedení - Saša tentokrát vystavovala ve stejné době v jiné hale Nicka a tak se z toho protentokrát vyvlíkla.

 


 

9.11.2008 - zkoušky dle IPO + SchH/VPG

Rozárka splnila zkoušku Fpr 1 !

Dnes jsme po 14 dnech opět vyrazily na zkoušky FPr - Rozárka šla na FPr 1 a Joyka na FPr 2. Rozárka tentokrát netrucovala a zkoušku splnila i když na začátku trochu nechápala kam jsem zašila na stopě ten její oblíbený sýr - naštěstí po druhém "hlasitějším" povelu vyrazila po stopě s tím, že to teda projednou přežije i bez ňaminek. Joyka šla v tréninku cizí stopu asi 3x  /zacož moc děkuji Janě a Nikole/ , ale to jak jsem předpokládala nestačilo. Bohužel je již brzy tma a času na trénink bylo málo. Při zkoušce jsem udělala trochu zmatek když jsem Joyku přivedla k nášlapu, Joy sice vyrazila správným směrem, ale byla na stopě hodně rozrušená. Přešla první lom a šlapala dál rovně jako kdyby stopa vedla dál.Já jelikož jsem nevěděla kde má lom být /neviděla jsem když se stopa šlapala a vidět nebyla/ jsem Joyce věřila a nesnažila se jí nijak ovlivňovat. Za normálních okolností se vždy Joy po 1-2 metrech vrátí a snaží se najít správnou cestu - dneska asi neměla svůj den. Bohužel její plán jít po imaginární stopě rozhodčí nezbaštil a my se o zkoušku pokusíme znova až v příštím roce. Budeme se snažit vrátit na stopě o pár krůčků zpátky a přes zimu všechno lépe natrénujeme.

 


 

9.11.2008 - odkazy

Konečně jsem udělala pořádek v odkazech - nefunkční vymazala, přidala nové zajímavé odkazy. Snad jsem na nikoho nezapomněla - pokud ano, tak se moc omlouvám a budu se snažit to co v nejbližší době napravit.

 


 

1.11.2008 - dvojzkoušky agility Masečín

Musela jsem udělat psím holkám radost a po předchozích dvou neagilitních akcích jsme vyrazily na závody agility opět do Masečína. Tentokrát jsme zvolily s kamarádkou Janou jinou cestu a jely před Písek což se ukázalo jako výborná volba - na místo jsme dorazily již o hodinu dříve a tak jsme ještě stihly fajn procházku za mlhy. Psí holky běhaly po polích vcelku klidně než se vynořil zajíc a Rozárka se za ním za šíleného řevu v patách s Charlie a dokonce i dámičkou Joykou vydala. Naštěstí se asi za 3 minuty z mlhy všechny zase objevily - úplně na opačném konci pole a bez zajíce. A tak jsme mohly naštěstí vyrazit i na přejímku....

Parkury stavěl pan rozhodčí Spolek těžké, ale hezké. Rozárka s Joykou už měly agilitní absťák a tak se mi to snažily pořádně osladit za všechny ty stopy a poslušnosti které poslední dobou nahrazují tréninky i závody agility. Joyka měla několik odmítaček na černém pevném tunelu - asi tam byl bubák...., Rozárka běhala jako vždy maximálně "happy". Holky závodily dnes v duchu buď všechno nebo nic a tak kromě Joyky která urvala jedno 1.místo jsme měly samé diskvalifikace. Ale oproti minulému Masečínu se nám běhalo o poznání lépe a víc jsme si to s Joykou užily... Rozárka si užívá závody pokaždé - je to naše sluníčko. Asi nikdy mě neomrzí legrační pohled na Rozárku, která právě odchází na závodech z doběhnutého /nebo nedoběhnutého/ parkuru, už si odnáší svůj míček a má nezaměnitelný výraz "vítěze"....

 


 

28.10.2008 - zkoušky dle KJ Brno

Rozárka i Joy splnily zkoušku ZPU 1 !

Na zkoušky jsme vyrazily do Přeštic kde posuzoval pan rozhodčí Uriánek. Ranní vstávání před 5 hodinou a skoro 2,5 hodinová cesta kdy neustále pršelo se vyplatila. Na zkouškách se nám moc líbilo - sešla se fajn parta lidí, byla výborná organizace a pan rozhodčí byl prostě úžasný ! Celý den panovala moc milá atmosféra, pan rozdodčí se snažil poradit, povzbudit a někdy uklidnit. Přestože celý den pršelo, tak obě psí holky dělaly co mohly - asi vycítily, že panička není tentokrát tak nervozní jako jindy a tak se to projevilo i na jejich radostném projevu při cvičení. Já trochu zazmatkovala při šlapání stop a dala jsem první předmět až na druhý úsek, takže Joyka kvůli mě přišla o pár bodíků. Pan rozhodčí naštěstí povolil abych pro Rozárku našlapala stopu novou a tak ona o svoje bodíky nepřišla. Moc se těšíme na jaro kdy se možná s holkama pokusíme o ZPU 2 - pokud teda zrovna Joy nebude mít mateřské povinnosti.

 


 

26.10.2008 -  zkoušky dle IPO + SchH/VPG

Joy splnila zkoušku FPr 1 !

Na zkoušky jsem přihlásila obě psí holky. Joyka šla na řadu první a zkoušku udělala. Rozárka vyrazila moc hezky, ale bohužel  v dálce něco prásklo, tak se polekala a ze stopy odešla. Po odhlášení jsem se s paní rozhodčí domluvila, že se pokusíme za chvilku stopu dodělat alespoň kvůli tréninku. Měla jsem radost, že se Rozárka chytla a až na jeden neoznačený předmět stopu hezky došla. Snad příště budeme mít více štěstí - pokud neuspějeme na zkouškách v úterý , tak jsem Rozárce slíbila, že už bude jen agilitit a pást ovečky - což jí stejně dělá tu největší radost.

 


 

18.10.2008 - závody agility České Budějovice

V poslední době zanedbáváme tréninky agility a věnujeme se především přípravě na zkoušky. I proto se nám moc nedařilo, ale Rozárka s Joykou byly moc rády, že si konečně místo stop a procvičování poslušnosti zase pořádně zaběhaly.

Výsledky:

Rozárka:

LA 2 - disk, jumping -disk, agility - 10.místo

Joy:

LA 1 - disk, jumping - disk, agility - 7. místo

 


 

16.10.2008 - aktualizace

Po dlouhé době jsem zaktualizovala odkaz plánujeme

 


 

13.10.2008 - DNA CEA

Dnes dorazily výsledky testů DNA CEA u naší Joy. Máme obrovskou radost, jelikož Joy je NORMAL ! Jelikož stejný výsledek má i Bad, tak všechna štěňátka z plánovaného vrhu A nemůžou onemocnět touto nemocí a nemůžou být ani jejími přenašeči.

 


 

11.10.2008 - dvojzkoušky agility Masečín

S kamarádkou Dášou a jejím Harrym jsme se vypravily na dvojzkoušky do Masečína. Hodně jsme se těšily, jelikož jsme se vypravily za naše "jižní" hranice. Ráno jsme vyrazily již před 6 hodinou do šílené mlhy. Asi po 50 minutách jízdy si Dáša vzpomněla, že zapomněla VP a očkovák - pěkný začátek dne. Přestože byla šílená mlha, tak jsme dorazily do Benešově v naprosto neuvěřitelném čase, takže ten "kousek" do Masečína už nějak přežijeme. No ten "kousek" jsme bloudily asi 1,5 hodiny v mlze a do Masečína dorazily těsně po uzávěrce. Naštěstí nás ještě vzali - i bez VP a očkováku. Běhalo se v hale, kde byl úžasný píseček a kde se vše rozléhalo. Rozárka běhala jako vždy šíleně a za svého neustálého řevu. Joyku při prvním běhu hodně rozhodil Harrýsek, který běžel hned před námi. Joyka šíleně řvala a chtěla běhat s kamarádem - její následný běh byl úplně šílený a připomínalo mi to silně Rozárčiny začátky / a vlastně i součastnost/. V druhém běhu už to bylo trochu lepší,ale i tak se bohužel dvě chybičky vloudily - zato měla ale nejrychlejší čas. Rozárka první běh zvládla až na vrtulky a asi jednu tyčku celkem dobře. Druhý běh tak šťastný nebyl - zdrhla mi ze startu a než jsem se stačila vzpamatovat, tak už byla na druhé překážce a hnala se do slalomu - i když si vyjímečně vybrala svoji trasu dobře, tak mě to tak rozhodilo, že jsme se na 5 překážce diskly. Jelikož jsme se poslední dobou na cvičáku právě na starty dost zaměřily, tak mě to docela zamrzelo, ale co se dá dělat. Psím holkám běhání v hale moc nevyhovovalo, ale věřím, že v zimním období budeme mít dost příležitostí k tréninku.

Výsledky:

Rozárka:

LA 2 - 7.místo, LA 2 - DISK

Joyka:

LA 1 - DISK, LA 1 - 4.místo

 


 

27.9.2008 - mezinárodní výstava psů České Budějovice

Joy - třída pracovní - výborná 1 

Výstavy psů nepatří zrovna k našim koníčkům i když je jako diváci v Českých Budějovicích pravidelně navštěvujeme. Myslím, že našim pejskům je lépe na závodech, cvičišti nebo "jen" na obyčejné procházce. Tento podzim jsem ale nevydržela a Joyku jako budoucí mamču i přihlásila - aby se ukázala a taky okusila jiné prostředí. Joyka se chovala slušně, ale myslím, že za agility by výstavy rozhodně nevyměnila. Já jsem předvedení nechala zkušenějším a tak moc děkuji Saše Jindové, která se Joyky ujala a perfektně jí předvedla.

 


 

21.9.2008 - závody agility Plzeň - jedničkářský speciál

Na plzeňské závody jezdím vždy moc ráda a tak jsme se v neděly s Janou vydaly na jedničkářský speciál. Rozárka musela bohužel zůstat doma, jelikož by mohla za celý den běžet pouze tunelový běh a jinak by musela být zavřená a "trpět". Na závody bylo v naší kategorii LA1 přihlášeno cca 40 závodníků, takže konkurence byla veliká. I když jsme nestály s Joykou na bedně, tak jsem byla s jejími běhy a výsledky moc spokojená.

Výsledky:

1 LA1 - 7.místo, 2 LA1 - 7.místo, jumping - 11.místo, tunelový běh - 8. místo

 


 

6.-7.9.2008 - závody agility Jemčina

Po 6 týdnech jsme se vydaly s psíma holkama na závody agility. Nevím kdo měl po takové době větší absťák - jestli já a nebo Rose s Joykou. Počasí se vyvedlo moc hezky i když v sobotu bylo možná až moc horko. Dařilo se hlavně Rozárce, ale i Joyce se podařilo v neděli "urvat" jedno 1. místo. Pan rozhodčí A.Grygar stavěl moc hezké běhavé parkury. V sobotu i v neděli zařadil do zkoušek stůl s kterým většina psů mělo problémy. Joy s Rose stůl neznají a tak tuto překážku vyřešily po svém -  ladným skokem jí v sobotu přeskočily. V neděli už je to nemohlo rozhodit a dokonce na něm i zabrzdily - Joyka v klidu očekávala kdy může vyrazit, Rozárka sice za mého neustálého "zůstaň!!!!!" vydržela, ale celá se klepala aby už vyrazila dál.. . Mě těch klidových 5 vteřin pomohlo trochu nabrat dech a tak jsem byla asi jediná kdo měl v tu chvíli ze stolu radost. Závody nám opět pomohly zjistit kde máme rezervy - Joyka začala dělat velké oblouky / a tak se jí vždycky připletla do cesty nějaká ta oblíbená zónovka/ a tak na nich budeme muset zapracovat. Na druhou stranu už jsme asi úplně odbouraly Joyky problém se slalomem a myslím, že se i obě psí holky zlepšily s odložením na startu. Nicméně pořád je na čem pracovat - občas spadla nějaká tyčka, panička by měla rychleji běhat a hlavně dávat včas povely.... . Ze závodů jsme si odvezly spoustu cen a už se moc těšíme na příští rok kdy na Jemčinu opět vyrazíme.

Rozárka:

sobota: hra: DISK, LA 2 - 1.místo, agility - DISK, jumping - 4.místo

neděle: hra: 4.místo, LA 2 - 1.místo, agility -  3..místo , jumping - 5.místo

součet sobota+neděle: 3. místo

Joy:

sobota: hra - DISK, LA 1 - 6.místo, agility - DISK, jumping - DISK

neděle: hra - DISK, LA 1 - 1.místo, agility - DISK, jumping - DISK 


 6.9.2008 - přidány poslední fotky  z dovolené 

 


 

 

5.9.2008 - Rozárka slaví 6. narozeniny 

Dnes slaví ta nejúžasnější borderka na světě svoje 6. narozeniny. Přejeme jí do dalších let spoustu zdraví, štěstí, co nejvíce agility, oveček, dostižených cyklistů / bruslařů, skejtařů, běžců../ . Věříme, že bude mít i nadále tolik elánu a radosti ze života jako doposud, že nás bude překvapovat stále novými kousky, vymýšlet další nepředvídatelné situace a tím nás udržovat neustále "ve střehu"...

 


 

28.8.2008 - plánovaná štěňátka

Štěňátka po naší Joy jsme neplánovali a původně jsme se chtěli věnovat "pouze" psím sportům. Joyka nás ale ale úplně "dostala" svojí úžasnou povahou - je temperamentní,ale jinak naprosto vyrovnaná. Na agility rychlá, ale ovladatelná, miluje obrany, vodu, procházky. Dělá vždycky vše, aby nám udělala radost /kromě rozvalování v posteli/. Rozhodli jsme se tedy, že jedny štěňátka Joyce dopřejeme.

 Ženicha jsme vybírali dlouho a pečlivě a to nejen u nás, ale zpočátku hlavně v zahraničí. Rozhodující je pro nás výborná povaha, zdraví a v neposlední řadě by měl být i krásný. I když na první pohled je tu výběr krycích psů veliký, tak jsme dlouho nemohli vybrat toho pravého. A pak jsme narazili na Bada, který splňoval naše požadavky a podle fotek jsem z něho byla unešená. Rozhodující přesto bylo setkání "naživo". Rande které jsme domluvili Badovi a Joyce na letošní klubovce mě jen utvrdilo v tom, že výběr byl správný. Bad je úžasně rychlý, ovladatelný a veliký mazel. Při vzájemném seznamování nás zastihla bouřka, která Bada vůbec nerozhodila a opět mě příjemně překvapil. Takže věřím, že máme konečně vybráno....

Podrobnější informace naleznete zde


 9.8.2008 - konečně Honza dopsal článeček z dovolené a do fotogalerie dodány poslední fotky z Rakouska a Itálie. Kdo není takový borderholic pro kterého jsou zajímavé jen fotky na kterých je někde alespoň malinká borderka a chce se mrknout i na další , tak ostatní fotky jsou u Honzy na stránkách /převážně teda kopečky/. 


 19.-20.7.2008 - závody agility v Kardašově Řečici

Na závody vyšlo opět krásné počasí a tak jsme si to hezky užily. Přestože jsme nedosáhly žádných extra výsledků, tak v sobotu holky běhaly  hezky - hlavně z Rozárky jsem měla dobrý pocit. Asi až na dvě výjimky neschazovala tyčky a dávala si pozor na nožky, zony měla v pořádku všechny. Joyce jsem to dost pokazila - snad to bude příště lepší a nezlobí se na mě.

Rozárka:

sobota:  jumping - 5.místo, LA 2 - DIS, agility - 16.místo

neděle:  jumping - DIS, LA 2 - DIS, agility - 14. místo

 

Joy:

sobota:  jumping - 11.místo, LA 1 - DIS, agility - DIS

neděle:  jumping - DIS, LA 1 - 4. místo, agility - 8. místo

 


 

 15.7.2008 - dovolená Rakousko-Itálie 2008

Dovolená byla fajn, počasí celkem vyšlo a psiska byla nadšená. Rozárka která potřebuje každou chvilinku nějakou změnu aby se nenudila byla na dovolené doslova v sedmém nebi - byla okouzlena mořem, zamilovala se v Dolomitech do svišťů, což jí skoro stálo život, ale nepohrdla ani obyčejnou krávou či veverkou. Všechny fotečky ještě nejsou upravené, ale pár pro ukázku z prvních dní najdete zde . Co nejdříve dodáme další a jistě napíše Honza i nějaký humorný článeček.  


  28.6.2008 novinky

Bohužel jsme se minulý týden nemohli zůčastnit závodů agility v Plzni, jelikož se nám rozbilo auto a nebylo se tam jak dostat. Moc nás to mrzelo, jelikož na závody se těšíme vždy celý rok. Aby nebylo smůly málo, tak nám tento týden zrušily zkoušky /FPr1/ na které jsem se chystala s Rozárkou i Joy. I když jsou horka, tak ale nezahálíme a s holkama kromě koupání chodíme na stopy, věnujeme se především přípravě na zkoušky ZPU 1 s oběma holkama a s Joykou se připravujeme na IPO 1 . Samozřejmě i agilitíme pokud to počasí dovolí a není veliké horko.  Také máme další novinku - Joyka dnes začala po 10 měsících podruhé hárat. Za týden vyrážíme na dovolenou do Rakouska a Itálie, tak jí budeme muset pečlivě hlídat, aby si neužila nějaký letní "románek", který by neskončil bez následků.

 


 

 8.6.2008 - závody agility Tábor

Rozárka:

Hra - 32.místo, jumping - 11.místo, LA2 - DISK, agility-DISK

Joy:

Hra - 5.místo, jumping - DISK, LA1 - DISK, agility - 8. místo

 


 

 7.6.2008 - zkoušky dle NZŘ - Netolice

Naše Joy dnes složila v Netolicích zkoušku ZVV 1.

 


 

 4.6.2008 - nové fotky u Joy

Byly přidáno pár nových fotek hlavně z obran k Joy do její fotogalerie.

 


 31.5.2008 - závody agility Soběslav

Po 4 týdnech jsme vyrazily s holkama znovu na závody - tentokrát do Soběslavi. Bylo krásné počasí - možná až moc horko a tak Rozárka s Joy musely často využít řeku k osvěžení. Běhalo se nám hezky i když jsme se nějak neumístily. Rozárce jsem zkazila běh agility, jelikož jsem si nevšimla, že oběhla překážku a poslala jí na další. Joyka tentokrát dost kazila náběhy do slalomu, což je pravděpodobně následek posledního tréninku kdy byl slalom v ďolíku a nebyl úplně stabilní. I tak jsem ale moc spokojená - Rozárka i Joy běhaly s nadšením a neodradil je ani Den dětí, který se konal hned vedle na louce. Bohužel během celého dne tam byly dost silné výstřely, což odradilo několik psů, kteří se nemohli plně soustředit na běhání. Joyku to nechávalo v klidu úplně a Rozárka alespoň chvilkama neřvala v kleci, že chce na parkur. Když jsem jí vyndala na protáhnutí a rozcvičení, tak sice koukala malinko vyjukaně, ale jakmile se postavila před překážky, tak na střelbu zapoměla úplně. Parkury byly úžasně běhavé - prostě paní rozhodčí Podmolová nikdy nezklame a my se už teď moc těšíme na její další závody. Joyce se dokonce při běhu povedl stoj na hlavě a tím si vysloužila speciální výhru "Hvězda závodu" nebo tak nějak - máme radost, že i když jsme nic ofic. nevyhrály, alespoň jsme někoho pobavily. Dostala taštičku plnou dobrůtek spíše pro nás dvojnožce a tak jí za odměnu budu muset koupit něco psího.

Byl to úžasně strávený den - holkám se líbilo i proto, že našly v poli chcíplého zajíce, kterého si chtěli vzít domů. Rozárka prohnala na poli asi 300 metrů vzdálenou motokáru, kterou během několika sekund dohnala a tak si i ona v ten den odnesla jedno vítězství... . Už se moc těšíme na další závody - příští týden se chystáme v neděli do Tábora.

Výsledky:

Rozárka

agility - DISK, LA 2 - 4.místo, jumping - 8.místo

Joy

agility-9.místo, LA 1-DISK, jumping - DISK

 


 

25.5.2008 - Joy má dnes narozeniny - jsou jí 2 roky !!!

Přejeme jí do dalších let stále hodně elánu, agility, figurantů a spoustu dobrůtek !

 


 

24.5.2008 - tréninkový víkend mládeže v Komořanech

9.-11.5.2008 se konal v pražských Komořanech jako každoročně tréninkový víkend mládeže plný her, soutěží, tréninků i of. závodů. Jelikož bordeří kámoška Britney se nemohla se svojí paničkou Klárkou Fenclovou zůčastnit ze zdravotních důvodů, tak nás napadlo, že si může Klárka půjčit naší Joy.

Klárka vyjížděla již v pátek ráno a tak jsme jí Joy dovezli už ve čtvrtek večer. Joyka nějak netesknila - zato se ale nacpala na návštěvě do postele, kde pravděpodobně strávila celou noc. Pes v posteli - hrůůůza, že? Kde se to jen mohla naučit....

O víkendu bylo úžasné počasí a holkám se moc líbilo. Dokonce se na závodech umístila Joy s Klárkou ve zkoušce LA 1 na krásném 4. místě a ve vysílačce do tunelu dokonce na 1.místě. No Joy asi  změna psovoda svědčila a Klárka si jí bude muset půjčovat častěji. První noc jsme si sice říkali jaké je to fajn, že se "hnědý terorista" neroztahuje na polštáři, neleží na břiše či nás v noci nekopne do obličeje nebo nevyžaduje půlnoční drbání. Ač je to divné, tak druhý den už bylo doma dost prázdno a ranní olíznutí obličejě nám snad i scházelo - ještě, že nám zbyla Rozárka, která nás plně zaměstnávala venku a užívala si pozici jedináčka. Každopádně Joyka se nám v neděli vrátila totálně unavená, padla do postele a spala jak zabitá. Klárko, díky za super utahání !!!

Za fotky z Komořan děkujeme P. Humpolcovi a N.Rauerové, za fotky s Britney děkujeme Majce Fenclové.

 


 

22.5.2008 - aktualizace

Byla provedena aktualizace  plánujeme v tomto roce

 


 

 18.5.2008 - aktualizace osobních stránek

Byly předělány osobní stránky Rozárky a Joy 


  3.5.2008 - bonitace Pardubice

Naše Joy se vypravila s Milkou Topinků a její Fločkou do Pardubic, kde se konala speciální výstava border kolií a bonitace. Joy byla uchovněna a Fločka si odvezla CACe ! Milče moc děkujeme za předvedení Joyky a moc gratulujeme Fločce k umístění !

3.5.2008 - závody agility Třeboň

Na třeboňské závody jsem se těšila hodně dlouho, jelikož zde pískala paní rozhodčí Podmolová, která staví nádherné běhavé parkury. I tentokrát nezklamala, vyšlo i nádherné počasí. Užily jsme si tak s Rozárkou super den a hezky jsme si zaběhaly.

Rozárka:

LA 2 - 7. místo, jumping-13. místo, agility-DISK

 

Již hodně dlouho se scházíme na procházkách v Českých Budějovicích a okolí s dalšími bordeřími nadšenci.Jelikož přibývá fotek z našich společných akcí, tak jsem se rozhodla založit spec. fotogalerii. Najdete zde fotky z našich společných čtvrtečních procházek, středečního cvičáku a  víkendových akcí. Najdete tu hlavně fotky budějovických borderek Britney, Charlie, Honey a borderek z Růžova - Herbínky, Fločky a Corči. Jsou tu i fotky naší kamarádky Kelly, která bydlí v Táboře a s kterou se pravidelně potkáváme na závodech agility a jiných psích akcích.

Fotogalerii budeme pravidelně aktualizovat, zatím se na stávající fotky můžete podívat zde


 

20.4.2008 - Rebeky fotogalerie

Přidány nové jarní fotky Rebeky - podívat se můžete zde


 17.4.2008 - štěňátka v CHS MINTAKA

Ve čtvrtek se konečně narodila štěňátka Corince, která nás všechny dlouho napínala. Všechna štěňátka jsou černobílá a v současné době je zajímá jen mámino mlíčko. Jelikož Corča je naše velká psí kámoška a bydlí nedaleko, tak věřím, že malé čertíky uvidíme brzy i naživo. Doufáme, že nějaké štěňátko zůstane u nás "na jihu" a přibyde další borderčí parťák na naše pravidelné borderčí procházky. Na fotky borderčích miminek se můžete podívat zde.


 14.4.2008 - štěňátka v CHS BLACK CHEVERS

 Dnes se Jackie /mamka naší Joy/ narodilo 7 borderčích miminek. Tentokrát se Jackie překonala a všechny překvapila když porodila 4 !!! fenečky a 3 pejsky. Jsou v barvách hnědobílá a hnědobílá s pálením. Doufám, že budou dělat svým majitelům stejnou radost jakou nám dělá naše Joy. Na malé prcky se můžete podívat zde


  13.4.2008 - štěňátka v CHS Z Černobílých

 Dnes se narodilo u naší kamarádky Moniky Švarcové 6 nádherných borderčat v barvách trikolor, sable, sable merle a hnědobílá s pálením. Škoda, že se nenarodila moc očekávaná blue-merle fenečka, ale Enynka se s barvičkama jinak "vyřádila". Doufáme, že nám vyjde cesta do Plzně a malé "černobilky" si zajedeme osobně pomuchlovat.  Podívat se na tato zajímavě zbarvená štěňátka můžete zde.

 


 

13.4.2008 - zkoušky ZOP - České Budějovice

Joy dnes složila v Českých Budějovicích zkoušku ZOP. Sice nebyla nadšená tak jako při závodech agility, ale i ta klasická poslušnost se občas hodí. Musela jsem Joy slíbit, že brzy na nějaké agilitní závody zase vyrazí. 


 5.4.2008 - závody agility Soběslav

První letošní závody na trávě v Soběslavi, kde se v jeden den konaly hned dvoje zkoušky a jumpink. Rozárce se moc nedařilo, což jí ovšem nezkazilo náladu při běhání.

Joy:

1LA 1 - 3.místo, 2 LA 1 - 2.místo, jumping - DISK

Rozárka:

1 LA2 - DISK, 2 LA 2 - DISK, jumping - DISK

 


 

15.-16.3.2008 - halové závody agility České Budějovice

Sobotních závodů se zůčastnila nakonec jen Joy, jelikož si Rozárka před týdnem poranila polštářek a chtěli jsme jí nechat ještě chvilku v klidu. Ale jelikož venku lítala jak pometlo a nožku už vůbec nešetřila, tak šla alespoň v neděli na dva běhy.

A jak se nám vedlo? Rozárka po 7 denním klidnějším režimu byla ještě šílenější než obvykle a na parkuru se téměř nedala ovládat, ale zato měla obrovskou radost. Joy dělala na parkuru problémy dálka, kterou nemáme kde trénovat, ale ještě pár závodů a snad jí už nevyvede z rovnováhy. A kdyby panička někdy víc přemýšlela, tak i těch DISKů bylo míň.... . V sobotu byly parkury náročnější, ale zase máme inspiraci co více trénovat a kde máme rezervy.

Výsledky - sobota:

Joy

LA 1 -7.místo, agility -DISK, jumping - DISK

Výsledky - neděle:

Joy

LA 1 - DISK, agility - 4. místo, jumping - DISK

Rose

LA 2 - 4.místo, agility - DISK, jumping - nestartovala

 


 

6.3.2008 - vyšetření očí na PRA/CEA

Dnes byla naše Joy na vyšetření očí na PRA/CEA - výsledek je negativní, máme velikou radost

 


 

2.3.2008 - na stránkách máme nové logo

Tímto bych chtěla moc poděkovat Verče Budkové /http://www.dandy-dab.estranky.cz/ , která věnovala svůj čas a logo vytvořila. Myslím, že se jí moc povedlo a naše Rozárka je na něm jako živá...

 


 

20.2.2008 - dnes slaví naše Jennynka narozeniny - je jí už 14 let !!!!!!!

 


 

10.2.2008 - víkendové venčení

Tento víkend se naše psí holky dokonale vyřádily se svými psími kamarády. V pátek dorazili z Prahy Martina a Víťa a sebou přivezli Joyky staršího brášku Blacka / Glimmer of Hope Black Chevers/ , Artíka a Maxíka. Aby neměli těch pesanů málo, tak si ještě v ČB vyzvedli na hlídání Honey - inu "borderek není nikdy dost". Na odpolední procházku s námi vyrazila i Katka s "G" /Angel Z Dubské hajnice/. Všechna psiska si úžasně rozuměla, nedošlo k žádné bitce - i když Artík na některých fotkách vypadá jak "krvavé koleno".

V sobotu dopoledne jsme vyrazily s kamarádkou Jitkou na Hlubokou procvičovat překážky. Rozárka, Joy i Jitky Rocco se vyřádili na překážkách, dokonce jsme potrénovali obrany a zlatý hřeb dopoledne byl opět nekonečný běh a souboj o vše co přišlo pod packy Roccovi a Joy. V jednu chvíli to dokonce vypadalo, že Rocco je totálně utahán, ale bylo to pouze matení nepřítele a za chvilku byl Rocco opět na všech čtyřech a mohl dále čelit nepříteli / Joyce/.

Odpoledne jsem ještě vyrazila na návštěvu k Pavle do Netolic a vyšly jsme na procházku s Čikem a Maxem. Procházka lesem se líbila hlavně Čikovi s Rozárkou, kteří měli plno práce v lese a neunikl jim jediný zajíc. Procházku ukončili psí nadšenci v nedalekém rybníku.

Nedělní vycházka na Kleť udělala Joyce a hlavně Rozáce velikou radost. Rozárka trpěla nedostatkem objektů k pasení a tak si musela vystačit s lanovkou.

Fotečky z velmi vydařeného víkendu najdete zde - podezírám, že G někde tajně pracuje jako fotomodel, protože se tváří na všech fotkách velmi profesionálně.

 


 

2.2.2008 - závody agility České Budějovice - Joy splnila zkoušku LA1

Joy:

LA1- 7. místo, agility - 18.místo, jumping 1 - DISK, jumping 2 - DISK

Rose:

LA2 - 6. místo, agility - 17.místo, jumping 1 - DISK, jumping 2 - 11.místo

 


 

27.1.2008 - přidána videa /zatím jen zkušební/ - podívat se můžete zde


 

11.1.2008 - POZOR - ztracené border kolie

6.1.2008 se zaběhly 2 černobílé border kolie  - fenka je krátkosrstá, má v uchu tetování /776/ a slyší na jméno Luna, pejsek má delší srst a slyší na jméno Bert. Údajně je naložil nějaký chalupář s pražskou SPZ, ale můžou být kdekoliv. Borderky se ztratily v Přestavlkách na Benešovsku. Veškeré informace volejte na tel. 777 996 102.

 


 10.1.2008 - volná štěňátka border kolií 

V chov. stanici Lusika jsou volná ještě 2 čb štěňátka. Kdo by měl zájem o malé rošťáky, může kontaktovat chovatelku na tel. 777 270 168 , více informací na www.lusika.wbs.cz. Štěňátka budou k odběru po 19. lednu.

       

 

                           

 


27.4.2008 - vložena  fotogalerie "jihočeské borderky"