DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

                 

                               

                                                                               

 

 

                   

30.12.2009 - aktualizace / Face, Rico, Vixie/

Doplněny nové fotky Face a Vixie , na rajčeti má Rico  novou fotogalerii ze svátků. Dále máme dvě nová videa Face a Rica. 


 20.12.2009 - PF 2010

Všem moc děkujeme za došlá PF, která nám udělala velikou radost. I celá naše smečka přeje všem kamarádům a návštěvníkům našich stránek krásné svátky a v roce 2010 hodně štěstí, zdraví a pohody. 

                                                                                   


 19.12.2009 - nové fotky Felixe    

                                                             


 

 11.12.2009 - štěňátka slaví 6 měsíců

Dnes slaví naše štěňátka 6 měsíců. Hrozně rychle to uteklo a z malých kuliček jsou dneska odrostlá nohatá štěňata. Do fotogalerie přidány nové fotky Face. Přidáno také nové video "našeho" Felixe - je vidět, že si užívá života a vypadá moc spokojeně. 


 

6.12.2009 - trénink v Praze a setkání s Ricouškem

Dnes jsme vyrazili do Prahy na trénink se Z. Spolkem. Pěkně jsme si všichni zaběhali a ke konci tréniku dorazila Zuzka s Rickem na krátkou procházku. Rico hodně vyrostl a je moc šikovný. V jeho fotogalerii najdete nové fotky a taky se můžete podívat na nové video

               


 

5.12.2009 - vycházka s Charlie a Asadem

Dnes jsme vyrazili na procházku s Asadem a Charlie. Honzovi se podařilo několik hezkých fotek - hlavně létající Rozárka.

               


 

30.11.2009 - AIRY VIXEN + APACHE PONCA

Do fotogalerie dodána nová fotka Vixinky ! Danovi moc děkuji, že tolik fotí ! Dnes zaktualizovala svoji fotogalerii na rajčeti i Danča a tak se můžete pokochat fotkami malého Ponkýska - no váží už 17 kg. Že by byla štěňátka po mamince???

 15.11.2009 - AS YOU LIKE - nové video

Včera nám Lucka poslala nové video Face - je tak moc podobná Joy, že je to až k neuvěření. Má úplně stejné pohyby a i vzhledově jsou téměř k nerozeznání. Na krásné video se můžete podívat zde.

 14.11.2009 -  zkoušky dle IPO + SchH/VPG

Dnes jsem vyrazila s Joykou na zkoušku IPO-V kterou úspěšně splnila. Dnes se nám povedla i hezká stopa a myšky Joyka naštěstí ignorovala. Rozárka měla jít v případě, že bude málo účastníku na FPr2, ale naštěstí lidí bylo dost a tak Rozárka vyrazila s Honzou ráno na výlet na Kleť. Na Kleti si to prý pořádně užila a i když bylo brzy ráno, tak dokonce pustili lanovku. Jelikož tam nebyli prý žádní lidé, tak je podezřívám, že už tam Rozárku znají a chtěli jí udělat radost.

 

7.-8.11.2009 - štěňátkovský víkend

V sobotu jsem vyrazila na procházku do Prahy, kde jsem se viděla s našimi pražskými štěňátky a dokonce dorazil z Ostravy i Dan s Vixinkou. V neděli přijela do ČB Zdeňka s Felixem a tak jsem kromě Face viděla úplně všechny. Všichni samozřejmně moc vyrostli, moc hezky poslouchají - no prostě jsou úžasní !!! Jsem moc ráda, že mají všichni fajn majitele a já nejen, že mám o nich stále nové zprávy, ale můžu je i vidět - MOC díky !!!!

U štěňátek v jejich fotogalerii jsou nové fotky - Felix jich má teda trochu víc /prostě jedno štěndo se fotí nějak lépe, než 4 dohromady/. Krásne fotky vyfotil v sobotu Dan - podívat se můžete zde. Felixovi natočila Zdeňka krásné video - podívat se můžete tady.

                         

                     

 30.10.2009 - AS YOU LIKE

Majitelka Face Lucka zaktualizovala stránečky a na nich je spousta fotek malé "Fejsinky". Původně jsem chtěla vybrat pár nejlepších,ale nějak jsem se nemohla rozhodnout.... . Fejsinka je prostě úžasná a má kukuč naší Joyky. Můžete se tedy mrknout přímo k Lucce na stránky a pokochat se úžasnými fotkami. Věřím, že jí někdy uvidím naživo - jako i ostatní štěňátka. Příští týden pokud vyjde odvoz, tak se chystám do Prahy na MV kde bych měla potkat Vixinku a "pražské kluky" Avocada, Ricouška a možná i Ponca. Věřím, že to vyjde - měli jsme plánované zkoušky, ale bohužel poslední dobou jsou termíny buď plné nebo naopak zkoušky ruší. Tak z původně plánovaných BH, IPO-V a FPr3 se pokusíme letos asi jen o IPO-V / pokud nám je tedy 14.11. opět nezruší/. Tak nám držte palečky... 

                          

 


 

25.10.2009 - výlet

Dnes jsme vyrazili s Honzou a psíma holkama na pořádný výlet. Nejprve jsme jeli do Terezina údolí a pak do Žofínského pralesa v Novohradských horách. Počasí bylo nádherné, Honza udělal i pár fotek.

           


 

  24.10.2009 - mezinárodní výstava psů v Českých Budějovicích

Po dlouhém váhání jsem Joyku i po štěňátkách přihlásila na výstavu, přestože nám "trochu" vylínala. V konkurenci dalších dvou fenek se umístila na 2. místě s výsledkem VD. Pan rozhodčí nám napsal moc hezký posudek - jen vytknul, že je Joyka moc veliká. Ale i tak máme radost - Joyka se prý moc hezky předvedla. Tímto moc děkuji Saše Jindové, že se Joyky opět ujala. Na výstavě s námi byla i Charlie a té se s Janou vedlo lépe - ve třídě otevřené se umístily na krásném 3. místě s výsledkem V. Moc jim gratulujeme!


 18.10.2009 - zkoušky dle IPO + SchH/VPG

Joyka dnes složila zkoušku FPr2.  Joynce se povedly krásně oba dva lomy a předměty. Zato byla louka asi hodně "zamyšovaná" a Joyka občas čuchla vedle a tak si na zkouškách vysloužila přezdívku "Myšák".


 15.10.2009 - nové fotky

Dodány nové fotky štěňátek v jejich galeriích - Avocado, Action Boy a Apache Ponca. Včera Honza nafotil něco málo na obranách - bohužel na Rozárku už došla baterka, ale ta má dost fotek z léta. Každopádně si to Rozárka užila i bez focení.

                                           

                                     

   

12.10.2009 - štěňátka - vrh B

Konečně je odemknuta složka vrhu B. Vrh nebude po naší Joy, ale po naší psí kámošce Charlie. Charlie je podle mě ideální borderka - na parkuru vyniká úžasnou rychlostí, v běžném životě má milou povahu a je ochotna své paničce snést "modré z nebe". Více informace naleznete zde.

 

6.10.2009 - naše štěňátka

Do osobních fotogalerií byly přidány fotky Vixinky - prý je rozená obranářka, asi bude nadšenec po mamince. Včera jsem dostala taky fotku Felixe - je moc podobný Joy a taky jeho nové video.

                                 

 


 6.10.2009 - štěňátka německých ovčáků

Zprávička pro milovníky německých ovčáků - kdo by měl zájem o vlkošedé štěňátko německého ovčáka, tak v CHS Štíhlouš jsou ještě volné nějaké fenečky. V případě zájmu volejte 606 360 160 nebo pište na e-mail: franta.zimek@seznam.cz

Informace o rodičích a fotky štěňátek naleznete zde

 

28.9.2009 - závody agility v Plzni

Ráno jsme vyrazily společně s Janou, Charlie, Joykou a Rozárkou na závody do Plzně. Měla jsem v pánu zaběhnou dva běhy a pak vyrazit na návštěvu za rodiči. Nicméně hned v prvním běhu nás čekaly diskvalifikace s Joykou / opět špatná díra tunelu/ i Rozárkou / skočila zpět překážku/ a tak jsme zbytek neběhaly a vydaly se procházkou k rodičům. Ale výlet se jinak povedl - počasí bylo moc pěkné, Charlie vybojovala krásné 3.místo a tak naše "posádka" byla alespoň částečně úspěšná.


 26.9.2009 - sranda závody agility - Dobrá Voda

V sobotu jsme ráno vyrazily s holkama na sranda závody které se konaly na cvičáku na Dobré Vodě kam chodíme pravidelně trénovat. Závodů se zůčastnilo asi 17 psích kamarádů a všichni jsme si to báječně užili. Běhalo se 5 závodů - stíhací závod, pararelní závod, sprint, čtyřlístek a hra s aportky. Byla to hlavně zábava - i když čtyřlístek o 20 překážkách nám dal všem zabrat. A jelikož to bylo hlavně o pohodě a o fajn lidech okolo, tak se nedostavila ani tréma - a tak se nám i párkrát zadařilo.Vyhlášena byla jen první místa, ale nikdo neodešel s prázdnou - i ten kdo nevyhrál si vylosoval svoji cenu, vyhlašoval se nejmladší pes závodu, nejmladší páníček závodu a svou cenu si odnesl i ten kdo navštěvuje nejdéle tento cvičák. Celou dobu se o nás starala Verča Marečková a její rodiče - se závody si dali opravdu práci a patří jim všem veliký dík. Za úžasné fotky moc děkujeme Gábině ! A jelikož se vyhlašovala jen první místa, tak níže jsou kompletní výsledky:

Stíhací závod - Joyka

Pararelní závod - Rozárka

Sprint - kříženec Ťinťa

Čtyřlístek - Joyka

Hra s aportky - RR Asad

 12.9.2009 - závody agility Třešť

Po dlouhé době jsem se vydala s holkama na závody agility. Počasí vypadalo všelijak, ale předpověď hlásila, že v Třešti bude celkem hezky - zato u nás na jihu bude pršet. V Budějovicích prý bylo celkem hezky, ale v Třešti pršelo téměř celý den a ne zrovna málo... ovšem závody se nám moc líbily. Joyka dlouho neběhala, ale byla jsem s ní spokojená - jen si vybrala 2x ! špatnou díru tunýlku a tak se 2x diskla, ale jinak běžela nadšeně. Povedly se nám všechny zony - dokonce i na "oblíbené" houpačce které holky obě na závodech vždycky jen vzduchem přelítnou /asi slyšely, že je klidně vrátím i když se disknem/.  Rozárka běhala jako vždy šíleně nadšeně - jen to křížení za zády se jí prostě pořád nějak nelíbí, ale 2x jsme se mu nevyhnuly.

Výsledky - Rose:

1 LA2 - 5. místo, 2 LA2 - disk, agility - 8.místo, jumping - 6.místo, součty J+A - 3.místo

Výsledky - Joy:

1 LA1 - disk, 2 LA1 - 11.místo, agility - disk, jumping - 7.místo


 

7.9.2009 - návštěva Kedýska v Praze

Včera jsem vyrazila do Prahy na procházku s Kedýskem / Avocado GA/. Se mnou jela i Rozárka, Joyka a taky Charlie kterou jsme od čtvrtka hlídali. Ve 14 hodin už na mě v Butovicích čekala Aneta s Šivunkou a Kedýskem, který samozřejmně šíleně vyrostl. Joyka se s ním nějak moc nevítala a spíš dělala, že ho nezná, ale to jsem od ní celkem očekávala... . Vyrazili jsme s holkama a Kedýskem na procházku kde se hafani pořádně vyřádili a došlo i na koupání. Cestou jsme se uhýbali několika cyklistům, kteří úplně všichni poděkovali - myslím, že by si z nich tady v ČB měli vzít příklad. Bylo to moc fajn a věřím, že procházka nebyla poslední - příště se jistě přidá i Rico a Ponca.

Doplnila jsem nové videa Fejsinky a Felixe. 

                       

                               


 

5.9.2009 - narozeniny

Dnes slaví naše Rozárka narozeniny - je jí 7 let !!! Přejeme jí do dalších let spousty elánu a radosti ze života jako má doposud! A nám pevné nervy....

 

31.8.2009 - novinky u našich štěňátek

Naše štěňátka se mají čile k světu - Vixinka se vrhla na obrany které jí moc baví a já z toho mám obrovskou radost. Bohužel si našla i zálibu v chytání včelek a tak už dostala asi dvě žihadla - snad se poučí a nechá je na pokoji. Ani ostatní štěňátka nezahálí - trénují poslušnost, agility a prostě se seznamují se vším co budou k životu potřebovat. Do jednotlivých fotogalerií jsem dodala nové fotky a jelikož většina z nich má i svoji fotogalerii na rajčeti, kterou jejich majitelé pravidelně aktualizují, tak jsem přidala i tyto odkazy. Jsem moc ráda, že o všech mám  informace jak se jim daří a jaké dělají pokroky - ze všech mám obrovskou radost.

Joyka je už ve stejné formě jako před krytím - alespoň si to myslím. Agility už trénujeme na plné výšce překážek a příští týden už snad konečně vyrazíme na obrany. V září jsem holkám naplánovala dvoje závody agility. V říjnu vyrazíme také na závody do naší oblíbené Plzně a Joyka vyrazí i na jednu výstavu. Sice Joy nemá téměř žádné chlupy, ale máme to doma v Českých Budějovicích, tak jsem se rozhodla to risknout .... Nečekáme zázraky, ale po nečekaném úspěchu před rokem v Praze kdy měla méně chlupů než dneska si myslím, že není nic předem ztraceno. Očekáváme spíše VD / možná i D/ a tak můžeme být jen příjemně překvapeni... . Zatím si netroufám plánovat zkoušky z poslušnosti, jelikož měla přes 4 měsíce pauzu s obranami a stopám jsme taky moc "nedaly", ale snad se nám alespoň nějaká ta zkouška letos podaří splnit.


 23.8.2009 - aktualizace

Dnes jsem konečně uspořádala videa - najdete zde všechna videa našich štěňátek, Rozárky i Joyky. Videa budeme pravidelně doplňovat.


 

18.8.2009 - nové video Rica

Dnes nám poslala Zuzka video Rickouška /ACTION BOY/ jak zápasí s papírovou taškou - hrozně moc děkujeme ! 


 15.-16.8.2009 - závody agility Soběslav

Sice jsem byla s holkama na závody přihlášená, ale rozhodla jsem se dát Joyce ještě více času po štěnících a neuspěchat tréninky. Jelikož by jí bylo líto, že by běhala jen Rozárka, tak zůstaly holky v sobotu dopoledne po procházce doma.Já s Rebekou a Rickem jsme vyrazili směr Soběslav kde už nás čekala Zuzka která si převzala svého nového člena smečky. Loučení nebylo lehké, ale víme, že je o něj dobře postaráno a budeme ho jistě často vídat. O víkendu měl svoji první závodní premiéru Felix /AGILITY BOY/, který po 14 denním tréninku vyrazil na svoje první agilitní závody do kategorie baby. Sice byl zaručeně nejmladší, ale neztratil se a v neděli si vyběhal dokonce 2. místo ! Hrozně moc jemu a hlavně paničce Zdeňce gratulujeme k tak obrovskému úspěchu! Bylo úžasné jak se na startu už takové psí miminko těší až vyrazí a proběhne si tunel ! Zdeňka nám poslala dokonce video za které jí moc děkujeme !

O víkendu nelenila ani Vixie /AIRY VIXEN/ a prožila víkend na LVT agility ve Větřkovicích kde se setkala i s taťkou Badem - moc děkujeme Danovi za fotku na které se podoba taťky s dcerou opravdu nezapře.

Kedy / AVOCADO/ se vrátil o víkendu ze svého prvního tábora - vyzkoušel si obrany které ho prý moc baví /asi bude po mamince/ a prostě celý týden si prý moc užil. Prý bude i nějaké video brzy, tak už se nemůžeme dočkat.

                                                                           


             

 

5.8.2009 - nalezená borderka

Dnes mi dorazil mejlík s prosbou o pomoc -cca před měsícem se našla v okolí města Příbram černobílá border kolie /pes/ - nečipovaný, tetování nečitelné, stáří cca 3 roky. Pokud by někdo borderku postrádal , chtěl by se jí ujmout či mu byla povědomá, tak volejte 605 831 813 /p. Šmíd/. Věříme , že se brzy setká se svým páníčkem a v případě že jí nikdo nehledá, tak nové /lepší/ páníčky najde..

                                         

 


 

25.7.2009 - volné štěňátko dobrmana 

Naší kamarádce Jitce se uvolnilo poslední štěňátko z jejího vrhu A - je to krásný dobrmaní kluk a nese vznešené jméno podle rockového zpěváka - AXL ROSE EBONY QUEEN. Maminku HERMÍNU ZKANAPE moc dobře známe ze cvičáku. Je to úžasná pracovitá fenečka která má navíc krásný exteriér. Tatínkem je CLIFF VOM BEUCHOWER HOF - je zapůjčený z Finska a je to  velice úspěšný krycí pes. Pokud má někdo o dobrmánka zájem, tak se může ozvat přímo Jitce Šestákové na tel. 775 092 209 nebo na e-mail : dobrman.ebonyqueen@gmail.com. Více informací najdete na jejích stránkách.

                                                                             


 

 30.6.2009 - nově deníček štěňátek

Založen deníček štěňátek který budeme pravidelně aktualizovat. Přidáno nové video.  


 25.6.2009 - nové video + hmotnost

Máme nové video štěňátek ze včerejšího dne a dnes jsme štěňátka opět zvážili. Štěňátka byla dnes poprvé odčervena a mají nové fotky ve svých fotogaleriích.


                           

 23.6.2009 - novinky u štěňátek

Ve společné fotogalerii jsou 3 nové fotky štěňátek z dnešního dne. Všechna štěňátka už mají svá jména, ale je možné že u holek se jména prohodí. Stejně tak u prvních dvou kluků. Veliká novinka je, že zrovna náš favorit ACTION BOY dnes poprvé vykoukl na svět a věříme, že se připojí i další členové naší současné smečky. Štěňátka se už také snaží stavět na nožičky - ale pokusy většinou končí pádem na čumáček. Naší Rozárce se dostalo té pocty, že jí konečně Joyka ukázala štěníky zblízka . Rozárka jako správná psí tetka vrtěla ocáskem a přijala jako už několikrát další "teroristy" do naší rodiny. Tentokrát ale uděláme Rozárce radost a cca za 6 týdnů se psí miminka rozutečou k novým páníčkům.


 18.6.2009 - aktualizace

Konečně mají štěňátka svůj vlastní odkaz kde najdete v jejich fotogaleriích dnešní fotky a taky u každého štěňátka váhové přírůstky. Založena byla i společná fotogalerie. Naše štěňátka mají i první video - sice na něm hodně spí, ale když je doba krmení tak už se k Joyce  rychle plazí a u mlíčka se pěkně odstrkují a někteří i vrčí.  


 13.-14.6.2009 -  MR BCCCZ

O víkendu se konalo v České Skalici mistrovství republiky border collií v agility. Taťka našich štěňátek Bad se stal mistrem republiky v družstvech. Moc jemu i jeho paničce Sandře gratulujeme ! Lucce Konečné děkujeme za krásné fotky koupajícího se Bada !

                                 

 


 11.6.2009 - máme štěňátka

Dnes ráno se naší Joyce narodilo 6 štěňátek - 4 kluci a 2 holky. Více informací zde.

4          

 
 
 
 
                         
 
                                                                                               

 7.6.2009 - stopařský seminář s Antonínem Jůnem

Dnes jsme s Rozárkou vyrazily opět na stopařský seminář - tentokrát s Antonínem Jůnem cca 8 km od Českých Budějovic. A. Jůn se před pár dny vrátil z MS dobrmanů v Apoldě kde se umístil na krásném 7. místě. Celý den bylo krásné počasí - možná až moc. Na první stopu jsme vyrazily s Rose chvilku po 11 hodině. Rozárka byla pochválená - jen první předmět zalehla trochu křivě, druhý už byl předpisový mezi předními pacičkami a byla moc pochválená. Po 12 hodině jsme vyrazily k Vandě na "malé" občerstvení. Vanda přichystala úplnou hostinu - guláš, domácí sulc, koláčky, štrůdl, plněnou buchtu a spoustu dalších laskomin. Pesani pobíhali po zahradě a nám se ani nechtělo vstávat na další stopu a tak někteří druhé kolo vypustili. My s Rozárkou vyrazily,ale už se nám moc dobře nedařilo - Rozárka se ztratila na druhém lomu. Já bohužel taky a tak jsem jí nemohla správně navést aby jí úspěšně dokončila. Bylo hrozné vedro, pesani byli unavení a terén byl suchý. Rozárce jsem našlápla jen krátkou stopu abych jí mohla pořádně pochválit a slíbila jí příště trochu lepší terén - ale zkusit se musí všechno.. . Joyka s námi nebyla - sice stopičku by jistě zvládla /jako den předtím/, ale většinu dne už odpočívá a tak trávila neděli s Honzou a užívala si častější krátké procházky. Příští seminář je naplánovaný cca na srpen a tam už určitě vyrazí s námi.

Na semináři jsme se dozvěděli zase nové věci a hlavně to probíhalo vše v klidu a naprosté pohodě. Bylo hodně času a tak jsme se průběžně ptali na vše co nás zajímalo a neměli jsme pocit, že nás tlačí čas. Už se moc těšíme na příště.

 


 

6.6.2009 - obrany v Litvínovicích

Poslední dobou se na stránkách věnujeme pouze naší budoucí mamině Joy - naše Rozárka ale vůbec nezahálí. Kromě agility každou středu chodíme do Litvínovic na obrany kde Rozárka dělá stále větší pokroky. Minulou středu tam byl fotograf Martin Hrubý a udělal nám nádherné fotky. Nejdřív jsem jich chtěla vybral jen několik , ale pak jsem se rozhodla udělat samostanou fotogalerii - vybrat jen některé opravdu nešlo. 


 3.6.2009 - poslední návštěva u veterináře

Dnes byla Joyka na poslední kontrole před porodem. Paní doktorka jí dala druhou dávku proti herpes viru a ještě jsme se podívaly společně na sono co dělají v bříšku štěňátka. Spočítat štěňátka už je opravdu nadlidský výkon - nicméně paní doktorka je optimistka /nebo nám chtěla udělat radost/  a řekla, že si myslí, že by jich tam 5 být mohlo.... . Myslím, že Joyka spíš ocení menší počet - a my budem rádi, že jsou všechna zdravá. Joyka už měří přes bříško 79 cm, váží 23 kg a hlavně večer funí jako kdyby doběhla maraton. Každý den kontrolujeme Joyce teplotu a doma už máme vše přichystáno. Joyce se její nový pelíšek moc nezamlouvá a tak doufáme, že nám neporodí v posteli....

                                             


 

26.5. 2009 - návštěva veterináře + nové video

Včera byla Joy na další kontrole u veterináře. Pak doktor jí prohlédl, zvážil a udělal další sono. Joyka váží 21,7  kg, přes bříško má 68 cm. Na sonu jsme viděli 3-4 štěňátka, ale není vyloučeno že tam jsou ještě další. Joyka prý má ideální proporce vzhledem ke dni březosti a nemusíme se obávat, že nějak hodně nabrala. Další a pravděpodobně poslední kontrola před porodem nás čeká příští týden - Joyka dostane druhou dávku vakciny proti herpes viru a ještě jednou se podíváme co na sonu dělají mrňata.

                                                                 

21.5. jsme byly s holkama na návštěvě v CHS MINTAKA kde mají zrovna štěňátka. Štěňátka byla úžasná - Rebeka z nich byla nadšená, Joyka už méně a Rozárka se společné honičky vůbec neúčastnila - po příjezdu se zapíchla u ohrady s ovečkama a tam na ně celou dobu zírala. Natočila jsem video kde můžete vidět celou smečku. 

 


                               

 

25.5.2009 - Joy slaví narozeniny

Nemůžu uvěřit, že je to už 3 roky co se narodila naše malá Joy a teď ona sama čeká svoje vlatní psí miminka. Přejeme Joy všechno nejlepší, mnoho vítězství nad figurantem, co nejmíň schozených tyček v agility a ať jí to hezky čmuchá na stopě... . A věříme, že to i nadále bude taková "vtěrka jako doposud...

             

 


 

24.5.2009 - seminář obedience s Luckou Gabrielovou

V neděli jsme vyrazily v sestavě já+Rozárka, Majka+Britney a Klárka + Gremminka do Brna na seminář obedience. O nějakém semináři jsem uvažovala už dlouho a jsem moc ráda, že jsem jela. Obedienci se věnovat nechci, ale chtěla jsem vidět další novinky ve výcviku které se dají využít i ve sportovní kynologii. Právě proto jsem si vybrala Lucku která se kromě obedience věnuje právě i tomuto výcviku. Ze semináře jsme všechny odjížděly naprosto nadšené  - Lucka se nám věnovala opravdu na 100 % a tak nás jistě v Brně neviděla naposled. Trochu jsem se bála, že Rozárka bude zklamaná, že nejde agilitit, ale ukázalo se, že i při poslušnosti si přijde na své.

U Rozárky jsem se dozvěděla jak umravnit její / v tomto případě příliš převeselou/ chůzi u nohy, jak vyřešit její plivání a překusování aportku /opravdu jednoduchý a logický trik/ a taky už pracujeme aby se tak nepřetáčela zadečkem při chůzi. Těšíme se na další seminář a pěkné popovídání nejen o obedienci. 


20.5.2009 - nové fotky Joy
 

Dneska je Joy březí 41 den. Přestože po dohodě s veterinářem zatím nepřidáváme dávky jídla - pouze krmíme vícekrát denně, tak nám Joyka docela přibrala. Chodíme hodně na procházky, k vodě, na stopy a cvičíme poslušnost. V pondělí vyrazíme na kontrolu k veterináři a čeká nás další sono. Dnes večer udělal Honza pár fotek jak nám Joyka kyne...

                       

 


6.5.2009 - Čekáme štěňátka !!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Už jsem nevydržela a vyrazila dnes s Joykou na sono, které nám potvrdilo, že štěňátka budou ! Joyce jsem nechtěla nechat holit celé bříško, tak jsme vzali jen malý kousíček. Přesný počet štěňátek proto nevíme /ale to je vždy nejisté/ a necháme se překvapit okolo 10. června.  


4.5. - návštěva ZOO v Praze

V pondělí jsme se vydali s Honzou a holkama na výlet do ZOO. Sice počasí nemělo být nic moc / a taky nebylo/ , ale nechtěli jsme výlet vzhledem k požehnanému stavu naší Joy odkládat. I když zpočátku pršelo, tak se den vydařil.

Nejvíce se nám asi líbilo v pavilonu goril - mladé gorilky byly úžasné, ale dospělý Richard budil velký respekt. Naší Rebece se nejvíl líbilo u tygrů a tučňáků, Joyka zase byla nadšená z koz a oveček. Naše Rozárka jako vždy byla unešená ze všeho. K tygrovi by vlezla nejradši do výběhu a jistě by se mu postavila čelem. Z kamzíků byla nadšená - kdyby nebyla na vodítku, tak by se za nimi jistě vrhla na skalku a zopakovala si svůj letní horský výstup kdy v Dolomitech málem přišla o život. Za celý den se nestihla ani vyčůrat - nebyl čas a tak si to schovala až k autu kde si konečně mohla ulevit. Celou cestu do Budějovic ale koukala z okénka kdyby náhodou něco... .  Joyka zatím prospala celou cestu - přece jen už se musí šetřit.

                     

               

 


 

 

2.5.2009 - výlet na Šumavu

V sobotu jsme se s Honzou a psíma holkama vydali na výlet na Modravu odkud jsme se vydali pěšky na Březník. Cesta na Březník vedla vedle potoka a tak se holky mohly během procházky osvěžovat. Rozárka šla potokem téměř celou cestu - jen občas vyběhla aby neprošvihla nějakého cyklistu. Příroda byla nádherná, ale bohužel nahoře už byly lesy dost zasažené kůrovcem což byla škoda.

                   

               

 


27.4.2009 - plánované akce

 

Upraveny plánované akce na květen a červen.

 


18.4.2009 - stopařský seminář s Martinem Pejšou

 

Dnes jsme s Rozárkou vyrazily na stopařský seminář do Lišova. I když hlásili déšť, tak počasí vyšlo ideální. Každý si našlapal stopu a pak na ní vyrazil společně s Martinem a ostatními účastníky semináře. Martin řekl každému co se mu líbilo i nelíbilo a jak napravit případné chybičky. S Rozárkou jsem nestopovala celou zimu a tak jsem se jejího výkonu trochu obávala. Ukázalo se, že zbytečně - Rozárka měla dnes jeden ze svých dnů a byla moc pochválena na styl vypracování. Jediné co nám bylo vytknuto bylo křivé zalehávání předmětů - Rozárka vždy zalehne a už kouká na mě jestli je to všechno v pořádku a kdy dostane svou odměnu. Budu muset být tedy důslednější aby ležela vždy hezky rovně s předmětem před čumáčkem a koukala hezky před sebe. Dozvěděla jsem se spoustu nových věcí a tak už se moc těším až s holkama vyrazíme zase na stopy které jsme teď trochu zanedbávaly. Joyka která má teď klidnější režim jistě ocení že nebudou její chvíle strávené venku omezené jen na procházky a cvičení poslušnosti. Po semináři jsme měli ještě obrany - hlavně proto jsem dnes sebou nebrala Joy které by bylo moc líto, že si pak nezakouše.

Fotky od Jitky Šestákové najdete zde

 


11.4.2009 - video z Masečína

 

Dnes mi Saša Jindová poslala Joyky video z Masečína - moc jí děkuji za natočení a zpracování. 


10.4.2009 - návštěva u Bada

 

S Joykou jsme včera byli opět na progesteronu - veterinář nám sice opět řekl, že tam jsme zbytečně brzy a jistě ještě přijdeme v úterý znovu. Po odběru krve jsem vyrazila do laborky kde mi odmítli krev vzít, že končí vyjímečně brzy. Naštěstí se nade mnou slitovali v nemocnici kam jsem dorazila asi za 20 minut a test udělali. Výsledek byl hodně vysoký /téměř hraniční/, tak jsem hodila pesany do auta a vyrazila směr Brno. Cesta se vyplatila. Joyka která se celé hárání chovala ke psům hodně odmítavě / a to i včera/ před Badem doslova zjihla - nastavovala se mu, dávala ocásek na stranu a všemožně se mu nabízela. Bad byl také hodně pozorný a tak netrvalo dlouho a došlo ke krytí které si ještě  později zopakovali. Před odjezdem jsme ještě vyrazily se Sandrou na malou /téměř půlnoční procházku/ kolem řeky. Teď nám nezbývá než doufat, že cca za měsíc uvidíme na sonu málá Joyátka a Badečky!

Sandře a její mamince se omlouvám za náhlý přepad, ale jinak to nešlo -  v sobotu by asi už mohlo být pozdě. Byl to moc příjemný výlet a hezky jsme popovídaly /samozřejmě hlavně o borderkách/. Moc se omlouvám Danovi, že nemohl dorazit na krytí se mnou i když se tak těšil /vím, že v pátek nemohl/, ale přírodě neporučíme - věřím, že se ale brzy setkáme u malých borderčat.

 Za fotky moc děkujeme Sandře !

                                 

 


  9.4.2009 - video

 

Přidáno nové video z Rozárčiných obran po cca 3 měsíčním tréninku. I když obranám nerozumím, tak myslím, že udělala Rozárka kus práce. V prosinci kdy jako 6 letá poprvé začala kousat, tak se bála biče a dělaly jí problémy i nápřahy. Ale vypořádala se s tím a myslím, že má z obran velikou radost. A pak že "starého" psa novým kouskům nenaučíš... .  

 


  8.4.2009 - Jennynka

 

Dnes odešla do psího nebe naše Jennynka. V tuto chvíli už jí nic nebolí a spinká spolu s našimi králíčky nedaleko Plzně. Jsem moc ráda, že jsem mohla být v poslední chvíli s ní. Věřím, že se jí život s námi líbil a že se jednou potkáme.....

               


4.4.2009 - dvojzkoušky agility v Masečíně

 

S Katkou a Janou jsme se vydaly na dvojzkoušky agility v Masečíně. Běhalo se nám hezky a bylo super slunečné počasí. Joyka se bohužel druhý běh diskvalifikovala jelikož prorazila hlavou skočku a udělala pěkný kotrmelec. Rozárka zase v obou bězích přelítla houpačku aniž by se dotkla země. Ale radost byla veliká a tak jsme si závody hezky užily. Možná bude i nějaké to video.

Výsledky:

Rose:  1 LA2 - 8. místo, 2 LA2 - 5.místo

Joyka:  1 LA1 - 11.místo, 2 LA1 - disk. 


4.4.2009 - video Joy  

Přidáno video Joyky ze středečního tréninku obran. 


1.4.2009 - Joy hárá  

Tak nás Joyka přestala konečně napínat a začala dnes ráno hárat. Věříme, že se nejedná o její aprílový žertík a my se podle výsledků krve vypravíme někdy koncem příštího týdne za Badečkem na krytí.

                                                                     


29.3.2009 - tradiční výlet na Kleť  

Další výlet na Kleť - tentokrát nás bylo více i přes nepříliš hezké počasí - pršelo a nahoře dokonce sněžilo. Krásné fotky tentokrát od Pavla Humpolce najdete na jeho stránkách


14.3.2009 - sobotní procházka

V sobotu konečně vysvitlo sluníčko a tak jsme se vydali s Honzou, Rebekou a psíma holkama na procházku okolo rybníku Bezdrev, který se nachází nedaleko zámku Hluboká. Cestou jsme se stavili ještě pro Janu s Charlie  a všichni si procházku užili po svém. Rozárka se vyválela v chcíplé rybě, Rebeka si sebou vzala svůj "vůz" a její chůva Charlie se od ní nehnula ani na krok.

               

               

                     


13.3.2009 - plánované akce

 

Joyka nás s háráním stále napíná a tak nemůžeme předem plánovat téměř nic. I přesto jsem pár akcí naplánovala a věřím, že alespoň některé z nich vyjdou. Více zde 


5.3.2009 - kontakt

 Doplněny a opraveny údaje v kontaktu - skype a ICQ 


1.3.2009 - výlet na Kleť

 Po měsíci jsme se vydali s holkama a Radkem opět na Kleť. Všude bylo plno sněhu, ale na Kleti byla super viditelnost, svítilo sluníčko a bylo prostě nádherně. Rozárce pustili několikrát lanovku, takže cestu nahoru a dolu absolvovala několikrát. Kde bere Rozárka tolik energie opravdu netuším - měly za sebou s Joykou ještě ranní téměř 6 km běh s Honzou. Nás čekal nahoře opět výborný oběd jako odměna za tu námahu. Honza s námi tentokrát nebyl, protože hlídal doma Rebeku, ale nádherné fotky vyfotila Gábina - na její fotky se můžete podívat zde. Fotky od Klárky najdete v "akcích" zde. A jelikož jsme se s holkama dohodly, že se z Kletě stane měsíční tradice, tak za měsíc se moc těšíme na další výstup !


 20.2.2009 - Jennynka slaví narozeniny

Dnes slaví naše Jennynka narozeniny a je jí už 15 let ! Přejeme jí hodně ňaminek, pohodových procházek a doufáme, že tu s námi bude ještě hodně dlouho. I když na tom Jennynka není zdravotně nejlépe, tak venku se ještě moc ráda projde. Občas donese nějakou šišku kterou chce zase hodit a i když její tempo už není jako zamlada, tak myslím, že rozhodně netrpí a má ještě radost ze života - hlavně z jídla. Udělala jsem jí dnes novou fotogalerii kde jsou hlavně nascenované fotky a nejsou moc kvalitní - i přesto si myslím, že by zde neměly chybět.

                             

 


 

 14.2.2009 - zkoušky nanečisto

Dnes probíhalo v Českých Budějovicích školení rozhodčích 1.stupně. Bylo nám nabídnuto, že si můžeme vyzkoušet nanečisto nějakou zkoušku - ZM, ZVV 1.... . Známkovali nás účastníci školení pod dohledem školitele Martina Pejši. Přítomni byli i jiní rozhodčí, kteří také řekli svůj názor na bodování. Nastoupila jsem jen s Rozárkou na zkoušku ZM. Rozárka byla pochválená za veselou chůzi u nohy a přivolání. Jelikož než jsme nastoupily s Rose na plac, tak zrovna přelétal přes cvičák vrtulník, tak Rozárka měla bez problému povel "volno". Naopak se nám moc nepovedl aport - Rozárka vesele na povel vyběhla, aportek přinesla ale nechtěla předsednout a pustila až na druhý povel. Průběh zkoušek byl hodně poučný hlavně když jsme mohli všichni poslouchat hodnocení všech rozhodčích a jejich zdůvodnění - hlavně když jejich bodování nebylo stejné. Věřím, že se brzy zůčastníme nějaké podobné akce. 


 11.2.2009 - obrany

Založila jsem fotogalerii "obrany" - najdete zde fotky Joyky když byla ještě štěně až po její fotky z této doby. A fotky Rozárky která ve svých 6 letech s obranami teprve začíná. Věřím, že fotky budou přibývat. 


 1.2.2009 - výlet na Kleť

V sobotu 31.1. jsme se vydaly s holkama /psíma i nepsíma/ na výlet na Kleť. Všude bylo plno sněhu a tak psí holky řádily jak o život. My ostatní jsme "dofuněly" až nahoru kde nás čekala příjemná odměna v podobě oběda. I když jsme cestou nahoru slibovaly, že už nikdy více, tak u oběda už nám otrnulo a naplánovaly si výstup na Kleť každý měsíc - to jsem na to zvědavá.

       

             

 


 1.2.2009 - videa

 

 Konečně můžu přidat na stránky nějaká videa. Tyto dvě jsou z listopadové Třebíče a moc za ně děkuji Katce Mikešové. Věřím, že brzy dodám další.

Rozárka - zkouška LA 2               Joy - jumping  


 30.1.2009 - fotky z Třebíče

 

Máme upravené všechny  fotky Bada a Joy z Třebíče. 


28.1.2009 - obrany s Martinem Pejšou

18.1.2009 dorazil na cvičák Lukáš Ptáček a udělal většině hezké fotky  hafanů. Bohužel nestihnul vyfotit Joy, jelikož musel dříve odjet. Rozárka byla 18.1. teprve na svém pátém tréninku, ale i tak je myslím vidět její nadšení. Tuto sobotu se mnou vyrazí na obrany k Martinovi i Honza a tak doufám, že další fotky na sebe nenechají dlouho čekat. 

                 

             

 


 

 24.1.2009 - závody agility Třebíč

První závody ze kterých jsem měla jen ty nejhorší pocity. Z více příčin jsem byla hodně nervozní a bohužel jsem to asi hodně přenesla na Joy i Rozárku. První se běžel závod agility kdy Joy nebyla schopna překonat ani první dvě překážky - nevím jestli to bylo mojí nervozitou nebo jinou příčinou / možná, že začne hárat/. Rozárka běhala hodně trhaně, ve slalomu se tvářila, že ho vidí poprvé v životě a když jsem opravovala asi šestou chybu, tak jsem to vzdala. Jelikož jsem byla hodně rozhozená, tak už jsem další závody neběžela - nechtěla jsem aby na to doplatily Rozárka a Joy. Hlavně Rozárka je hodně citlivá a myslím, že každou mojí změnu nálady ihned rozpozná. Aby to nebylo holkám líto a nebyly celý den zavřené jen v přepravkách, tak jsme se skoro celý den procházely po okolí a blbnuly s aportkama. Dáme si teď pravděpodobně 14 dní pauzu od agility a asi i na čas nebudeme jezdit na závody. S Rozárkou se více zaměříme na vysílačky které jsou asi jejím největším problémem a já se budu asi více věnovat probíhání parkurů bez pejsků. U Joy jsem se v poslední době rozhodovala, zda přeučit zony ze zastavovaných na sbíhané - po závodech vidím, že jsou důležitější věci na které se musíme zaměřit. 

Ale v Třebíči nebylo jen "černo". Joyka se opět setkala se svým vyvoleným Badem. Znova jsem se přesvědčila, že volba ženicha byla správná - Bad je prostě úžasný. Bad se nedá popsat - musí se zkrátka vidět. Udělala jsem spoustu foteček, ale ještě nejsou všechny upravené. A možná bude i nějaké video......

    

                                                                   

 


 

 23.1.2009 - seminář poslušnosti s Martinem Pejšou 

Každý víkend chodím s Rozárkou a Joykou na obrany k Martinovi Pejšovi. Joyka se k obranám opět vrátila po cca 5 měsících a pro Rozárku jsou obrany novinkou. Martin se snaží pomoci překonat Rozárce strach ze zvuků a již po 5 lekcích jsou vidět první pozitivní výsledky. Snažíme se zvýšit její seběvědomí a hlavně jsme jí nabídli další činnost která jí dělá obrovskou radost. Minulý týden jsem se dozvěděla, že Martin pro naší budějovickou skupinku uspořádá seminář poslušnosti který bude zaměřen na chůzi u nohy. Měla jsem být v pátek na brigádě, ale naštěstí se mi podařilo zařídit si volno a mohla jsem vyrazit. Na semináři se nás sešlo asi 10 v sestavě 4 borderek, 2 RTW a samozřejmě nechyběli dobrmani. Nejdříve jsem nechali na cvičáku pesany proběhnout a protáhnout. Pak každý účastník dostal bodovací kartu se svým jménem a jménem svého psa. Každý pak zvlášť Martinovi předvedl jak cvičí se svým psem chůzi u nohy a byl ohodnocen body. Pak čekal pejsky už jen odpočinek a my se přemístili do teplé klubovny. Martin každému ohodnotil jeho výkon - vytknul chyby a hned poradil jak je odstranit, ale nezapoměl ani pochválit. Pak následovala přednáška jak pejska správně motivovat - kdy použít hračku a jakou, u kterého psa používat spíš pamlsky a hlavně jak často odměňovat. Dozvěděli jsme se i jak si naplánovat trénink, jak změnit trénink např. před závodem či zkouškou a i jak je důležité trénovat i "obyčejné" hlášení rozhodčímu. Všichni jsme se dozvěděli spoustu nových věcí a maličkostí které mají velký vliv na koncový výsledek. A už se moc těšíme na příště... 


 22.1.2009 - TNS

Dnes dorazily z Austrálie výsledky vyšetření na TNS - Joyka vyšla negativní ! Máme velikou radost ! Štěňátka z vrhu A proto nemůžou onemocnět touto chorobou.


 11.1.2009 - NVP Olomouc

 Joy:

třída pracovní - velmi dobrá

 Ráno jsme vyrazily s Majkou a Klárkou již po 4 ráno na výstavu do Olomouce a před sebou měly téměř 300 km. Cesta celkem ušla a na místo jsme dorazily včas. Parkování bylo super - zaparkovaly jsme přímo před naším pavilonem a šly rozložit přepravky. Celá hala byla doslova narvaná, že nebylo kam šlápnout a já se ještě teď divím, že jsme přece jen ty dvě místečka našly. Posuzoval pan rozhodčí Václavík a tentokrát se nám moc nedařilo - přestože posudek máme moc hezký. Moc děkuji Klárce Fenclové za vystavení - sice jsem byla venku, ale prý jim to spolu moc šlo. Joyka ale jistě ocení když za 14 dní vyrazíme raději na závody agility, což jí dělá jistě větší radost. Ale koupila jsem jí u stánků žvýkací kost, Rozárce balonek a ještě spoustu jiných ňaminek. Při zpáteční cestě jsme ještě zastavily u Pelhřimova a holky odměnily pěknou procházkou, že s námi celý den výstavu přetrpěly.  


 1.1.2009 - Novoroční procházka

Dnes jsme vyrazili na novoroční procházku na Dívčí kámen. Zřícenina hradu Dívčí kámen se nachází v lese cca 17 km od Českých Budějovic. V lese byl nádherný klid což ocenila hlavně Rozárka která musela předchozí den přetrpět silvestrovské petardy. Za hradem byla nádherná procházka okolo potoka kde Honza neodolal a udělal pár fotek. Při zpáteční cestě jsme se zastavili v malé hospůdce "Staré časy" .